Concerto Brabant

Kamerorkest Concerto Brabant is onderdeel van de Stichting Vocaal Ensemble Markant en bestaat uit leden van het voormalig Kamerorkest Musica Ducis brabantiae uit ‘s- Hertogenbosch.

Kamermuziek

De vaste kern van 22 jonge, professionele strijkers afkomstig uit binnen- en buitenland, onderscheidt zich door hun exceptionele inzet naast een speciale voorkeur voor het spelen van kamermuziek. Zij spelen muziek uit de periode van 1600 tot nu. Voortdurend worden er nieuwe werken aan het brede repertoire toegevoegd. Sinds 2008 is Bernhard Touwen chef-dirigent van het Kamerorkest.

Voor alle concerten zie: www.concertobrabant.nl

Concertmeester Christiaan Lascae

Christiaan kreeg zijn eerste vioollessen op vierjarige leeftijd van zijn moeder. Kort daarna werd hij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Qui van Woerdekom.
Tijdens zijn Bacheloropleiding studeerde hij bij Jaring Walta, Peter Brunt en Theodora Geraets. Daarna volgde hij een privéstudie bij Liviu Prunaru.
Christiaan volgde masterclasses bij o.a Herman Krebbers, Ulf Schneider, Liviu Prunaru, Remus Azoitei, Andras Keller, Hatto Beyerle en het Storioni Trio. Ook volgde hij lessen bij o.a Alexander Kerr, Leonard Raiciof en Kees Hülsmann.
Tijdens zijn opleiding was hij concertmeester van verschillende orkesten, waaronder het Atheneum Kamerorkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Brabants Kamerorkest.
Als solist heeft Christiaan opgetreden met het Brabants Kamerorkest, het Philharmonisch orkest van Iasi, het Philharmonisch orkest van Brasov, het Philhamonisch orkest van Oradea en symfonieorkest Bellitoni, waar hij werken van Saint-Saens, Bloch, Mozart, Dvorak, Bartok, Ravel, Chausson en Wieniawsky speelde.
Hij remplaçeert regelmatig bij het Residentie Orkest, het Rotterdams Philarmonisch Orkest, het Concertgebouworkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, en het Radio Filharmonisch Orkest.
Hij is een actief kamermusicus en gaf kamermuziekconcerten in de grote zalen van Nederland, in concertzaal Vredenburg, het Bethaniënklooster, de Azijnfabriek en de kleine zaal van het Concertgebouw.

© markant-vocaal.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookiebeleid