Concerto Brabant

Kamerorkest Concerto Brabant is onderdeel van de Stichting Vocaal Ensemble Markant en bestaat uit leden van het voormalig Kamerorkest Musica Ducis brabantiae uit ‘s- Hertogenbosch.

Kamermuziek

De vaste kern van 22 jonge, professionele strijkers afkomstig uit binnen- en buitenland, onderscheidt zich door hun exceptionele inzet naast een speciale voorkeur voor het spelen van kamermuziek. Zij spelen muziek uit de periode van 1600 tot nu. Voortdurend worden er nieuwe werken aan het brede repertoire toegevoegd.
Concertmeester is Deniz Ispir.
Sinds 2008 is Bernhard Touwen chef-dirigent van het Kamerorkest.

Voor alle concerten zie: www.concertobrabant.nl

Wellicht kent U Concerto Brabant van de jaarlijkse 4mei-herdenkings-concerten in Den Bosch of Oisterwijk? Of heeft u het orkest eerder horen spelen in Heusden bij de jaarlijkse uitvoeringen van o.a. de Matthäus-Passion van Bach?

Hoe dan ook, voor het orkest zélf was het concert van zondag 24 september j.l. zeer bijzonder en waren de musici zeer verheugd weer sinds lange tijd een zelfstandig optreden te kunnen geven. Er werden dan ook uitsluitend werken voor kamerorkest uitgevoerd.

Bekijk en luister een compilatie van dit concert:

Noteert u vast zondag 22 september 2024?
Concerto Brabant SOLO! 15.00 Grote Kerk in Den Bosch.

Concertmeester Deniz Ispir

Concertmeester Deniz Ispir (Turkije-1995) is afkomstig uit een muzikantenfamilie en maakte op 14-jarige leeftijd zijn debuut als solist. In die tijd toerde hij al met een kinderorkest door Europa.​
Hij bleef regelmatig spelen met symfonieorkesten in Turkije en trad vanaf 2009 op in binnen- en buitenland met vele internationale orkesten. Gedurende zijn muzikale leven had hij het voorrecht om les te krijgen van eminente violisten.
Na zijn afstuderen aan het Staatsconservatorium van de Çukurova Universiteit ging hij in 2014 op uitnodiging naar het Tsjaikovski Conservatorium van Moskou. Hij voltooide zijn bachelorstudie in 2020 aan het Conservatorium van Amsterdam in de klas van de uitmuntende violist Ilya Grubert. In 2022 sloot hij ook zijn masterstudie af met een Cum Laude (eregraad).
Deniz wordt ondersteund door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds  (NMF).
Zowel de viool (gemaakt door Nicola Lupot in 1808) en de strijkstok (gemaakt door Remy Maire in 1850) heeft hij van het NMF voor lange tijd in bruikleen gekregen.

Deniz heeft inmiddels vele prijzen gewonnen bij diverse internationale competities.
https://ertendenizispir.com

© markant-vocaal.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookiebeleid