Het koor

Vocaal Ensemble Markant, onder leiding van Bernhard Touwen, brengt een breed repertoire aan composities, variërend van Renaissance tot eigentijds werk. Het koor bestaat uit een vaste kern van 34 ervaren en geschoolde zangers.

Wapenfeiten

Vanwege de uitvoering van verschillende werken uit diverse stijlperioden varieert de omvang van het koor waarbij de vaste kern uitgebreid kan worden met gastzangers. In de loop van de jaren zijn diverse cd-opnamen verschenen, de concerten worden met veel applaus, waardering en lovende recensies ontvangen. Een aantal concerten is live via radio en televisie uitgezonden. Het koor zong diverse malen o.a. op uitnodiging van de International Vocal Competition ’s-Hertogenbosch, November Music, het Nederlands Gregoriaans Festival, de organisatie van de Grote Kerk te Naarden en de Beiaardstichting ’s-Hertogenbosch en Tilburg.

Passie- en Kerstconcerten

Sinds 2002 werkt Markant nauw samen met de Stichting Heusden-Vesting Klassiek en verzorgt hiervoor jaarlijks Passie- en Kerstconcerten. Uitvoeringen van o.a. de Matthäus-Passion vinden sindsdien plaats in het vestingstadje Heusden, maar ook in Laren, ’s-Hertogenbosch, Zaltbommel en Oisterwijk hebben uitvoeringen van dit meesterwerk plaatsgevonden. Ook de media hebben het ensemble ontdekt, zo mocht Markant zich bij de uitvoering van de Matthäus-Passion verheugen op belangstelling van het NOS-Jeugdjournaal en het NOS Radio 1 journaal.

Altijd in ontwikkeling

Markant blijft zich voortdurend ontwikkelen en kwaliteitsverhogend werken.  Onder leiding van de wereldvermaarde mezzosopraan Jard van Nes kreeg het koor een workshop ‘Matthäus-Passion’ en ‘Hohe Messe’. Ook volgde Markant een workshop bij de King’s Singers.

Dirigent Bernhard Touwen

Het koor is trots op haar dirigent Bernhard Touwen, die zeer succesvol debuteerde bij het Nederlands Kamerkoor en het Combattimento Consort met het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach in de Grote Kerk te Naarden.

Meer over Bernhard Touwen

Praktisch

Wij repeteren op dinsdagavond van 19.30-22.00 uur in de Podiumzaal van de Wederkomstkerk, gelegen aan de Rijnstraat 20 te ‘s-Hertogenbosch. Klik voor de route hier. Voor meer informatie of aanmelding, bel naar: 06-12337956 of stuur een berichtje naar: info@markant-vocaal.nl.

© markant-vocaal.nl | Alle rechten voorbehouden | Cookiebeleid